dilluns

...from London (1.4)



El cartell de la Rough Trade de Covent Garden (un altre clàssic de les tendes de discos de la ciutat, que comparteix espai amb la tenda de roba Slam City Skates) on totes les lliures són poques a l'hora d'adquirir noves referències per la teva col·lecció de vinils.


...de tant en tant, en el reduït espai de la botiga, s'hi poden veure actuacions en directe, com aquesta que vam enganxar de The Holloways, una banda teenager que practica un pop-rock efervescent i d'alta càrrega melòdica amb clares referències a l'actual revival post-punk i new wave de principis del vuitanta; qui sap si d'aquí uns mesos seran el nou hype de les illes?. Per a més informació deixeu-vos caure per la seva web clicant aquí.

diumenge

...from London (1.3)



Anem finalitzant les entrades estivals en clau fotogràfica. Aquestes dues instantànies immortalizen la façana de l'edifici i del terrat del número 3 de Savile Row, en altres paraules, els estudis de l'Apple de London on els Fab Four van celebrar el seu famós concert. Juraria que parlem de finals de gener de l'any 1969, en una humida i gèlida tarda d'hivern britànic.
Naturalment, la segona fotografia no és nostra -je, je, je- però ens serveix per certificar el simbolisme històric del lloc. Per aquells a qui no els vingui al cap, o per aquells altres que tinguin ganes de recordar, us penjo al final del post un valuós document sobre l'affaire Apple: la cara d'al·lucinació de les fans, els bobys sol·licitant l'aturada del concert, els veïns espectants per veure el que passava, les secretàries i els treballadors de l'Apple Co. gaudint del directe dels Beatles, els curiosos (barrejats amb George Martin i Derek Taylor) mirant-s'ho des del carrer, periodistes londinencs que cobrien la notícia, fotògrafs i indivudus de tot tipus intentant no predre's cap mena de detall. Com va dir en Paul uns anys més tard:
"Va ser força divertit. Al final però, el policia número 503 del Greater Westminster Council va pujar per la part del darrera del terrat i... crec que van desconnectar l'equip. Aquest va ser el final de la pel·lícula!!!".


divendres

Tardor'06.

Comencem una temporada nova al Toc de Queda i aquí us pengem alguns dels continguts que conformaran els programes durant les properes setmanes de setembre, octubre i novembre. Esperem que us convenci i us ajudi a pair millor l'entrada a la tardor... (per cert, hi ha nou horari, dijous de 20'00 a 21'30 i diumenge de 21'00 a 22'30 -la reposició- al 99.8FM):

- Especial SYD BARRETT -


Aprofitant la malaurada notícia de la mort del britànic més psicòtic de Londres (tot i que feia anys que vivia en un "exili" voluntari aliè a qualsevol aventura musical) retrobarem els espectaculars i brutals enregistraments que Mr. Barrett en solitari, o bé els Pink Floyd que va capitanejar, van enregistrar entre finals dels seixanta i inicis dels setanta. Dos programes profundament àcids, saturats de continguts lisèrgics i notablement psicodèlics a través dels quals reviurem perles del tamany d'"Arnold Layne" (1967), "See Emily Play" (1967) o "Apples and Oranges" (1967); ens capbussarem en les històries del magistral primer treball dels PINK FLOYD, "The Pipper and the Gates of Dawn" (1967) i totes les xocolatines àcides que inclou; i passarem pel microscopi les bactèries verinoses dels àlbums que Barrett va editar en solitari: el primerenc "The madcap laughts" (1970), el personalíssim "Barrett" (1970) i el recopilatori "Opel" (1986-1972).



- Hoocked on classics? -

Seguint en la línia del que ja vam fer la temporada passada, anem recuperant petites joietes de la discoteca sobre les quals, per molt que passi el temps, encara es poden dir moltes coses (i se'n poden descobrir encara moltes més). Tenim ja alguna llisteta de "clàssics" del Toc de Queda que estem compilant, però si algú encara te algun dubte aquí us deixo alguns dels vinils que volem recuperar/escoltar durant aquesta temporada... aaaaagggg:

- A Certain Ratio: "Sextet" (1980)
- Todd RUNDGREN: "Something/Anything" (1972)
- The Smithereens: "Speciality for you" (1986)
- Ultravox: "Ha! Ha
!, Ha!" (1977)
- XTC: "Drums and Wires" (1979)
- The FAll: "Live at the witch trials" (1979)
- Joni MITCHELL: "Blue" (1971)

... a banda dels que teniu ressenyats a la columna del costat en la nostra secció fixa (Wire, Young Marble Giants, Derribos Arias...)




- BEFORE-AFTER Bob DYLAN -

Un altre parell d'especials sobre tot allò que va influir a en Dylan abans de posar-se seriosament a escriure els seus primers temes. Escoltarem Sonny Terry and Brownie McGhee, Julia Lee, Lightnin'Hopkins, Muddy Waters, Karen Dalton, Richie Havens, Hank Williams, Cisco Houston, Big Bill Broonzy, Woody Guthrie, Thelonious Monk... tots ells citats pel propi Dylan com a fonts directes de la seva inspiració.
Però el joc no acaba aquí: i qui reconeix sense complexes la influència de Dylan en la seva música? La llista és llarga; nosaltres ho condensarem en un programa especial.

[A més, preparem també uns especials sobre els 25 anys de Punt 6 Camp (què sonava el 1981?), un monogràfic sobre els enregistrament d'en John Peel a la BBC, una entrevista en profunditat amb la millor banda de la nostra ciutat (és clar, els INQ) una visita musical al tandem Millenium-Sagittarius, moltes novetats, notícies, agendes de concerts, etc... Seguirem informant]

dissabte

...from London (1.2)


Resulta totalment obligada la visita als estudis d'Abbey Road on es van enregistrar (gairebé alhora) tres dels discos més significatius i emocionants de la segons meitat de la dècada dels seixanta.
Efectivament, amb pocs mesos de diferència instal·laven l'"artilleria musical" a Abbey Road els Pink Floyd (The People at the gates of down, 1967), The Pretty Things (SF Sorrow, 1968) i The Beatles (Abbey Road, 1969).
A banda per aquí han passat al llarg de les darreres dècades gent com The Shadows, The Hollies, Gerry and The Pacemakers, Elliott Smith o Radiohead. Valia la pena intentar-ho.


I aquí teniu la Meca del post-punk, la primera tenda Rough Trade (no confondre amb el segell, tot i que fa vint-i-cinc anys tenien bastants nexos en comú) oberta el 1982 al 130 de Talbot Road (a Portobello).
Gràcies a aquesta primera "tendeta" podem disfrutar encara avui d'enregistraments seminals i extremadament enèrgics dels primers anys vuitanta. Bandes de la cilindrada de The Fall, Stiff Little Fingers, Television Personalities, Mofungo, The Smiths, Delta 5, Metal Urbain, Cabaret Voltaire, Pere Ubu, Microdisney, Au Pairs, The Slits, The Raincoats, Lora Logic, Virgin Prunes, Swell MAps, Epic Soundtracks, Red Crayola, Wire o Young Marble Giants editaven o eren distribuïdes des d'aquest petit local londinenc... per no parlar de la quantitat d'il·lustres compradors de vinils que han degut veure les prestatgeries de la tenda al llarg dels anys!!!