divendres

Tardor'06.

Comencem una temporada nova al Toc de Queda i aquí us pengem alguns dels continguts que conformaran els programes durant les properes setmanes de setembre, octubre i novembre. Esperem que us convenci i us ajudi a pair millor l'entrada a la tardor... (per cert, hi ha nou horari, dijous de 20'00 a 21'30 i diumenge de 21'00 a 22'30 -la reposició- al 99.8FM):

- Especial SYD BARRETT -


Aprofitant la malaurada notícia de la mort del britànic més psicòtic de Londres (tot i que feia anys que vivia en un "exili" voluntari aliè a qualsevol aventura musical) retrobarem els espectaculars i brutals enregistraments que Mr. Barrett en solitari, o bé els Pink Floyd que va capitanejar, van enregistrar entre finals dels seixanta i inicis dels setanta. Dos programes profundament àcids, saturats de continguts lisèrgics i notablement psicodèlics a través dels quals reviurem perles del tamany d'"Arnold Layne" (1967), "See Emily Play" (1967) o "Apples and Oranges" (1967); ens capbussarem en les històries del magistral primer treball dels PINK FLOYD, "The Pipper and the Gates of Dawn" (1967) i totes les xocolatines àcides que inclou; i passarem pel microscopi les bactèries verinoses dels àlbums que Barrett va editar en solitari: el primerenc "The madcap laughts" (1970), el personalíssim "Barrett" (1970) i el recopilatori "Opel" (1986-1972).



- Hoocked on classics? -

Seguint en la línia del que ja vam fer la temporada passada, anem recuperant petites joietes de la discoteca sobre les quals, per molt que passi el temps, encara es poden dir moltes coses (i se'n poden descobrir encara moltes més). Tenim ja alguna llisteta de "clàssics" del Toc de Queda que estem compilant, però si algú encara te algun dubte aquí us deixo alguns dels vinils que volem recuperar/escoltar durant aquesta temporada... aaaaagggg:

- A Certain Ratio: "Sextet" (1980)
- Todd RUNDGREN: "Something/Anything" (1972)
- The Smithereens: "Speciality for you" (1986)
- Ultravox: "Ha! Ha
!, Ha!" (1977)
- XTC: "Drums and Wires" (1979)
- The FAll: "Live at the witch trials" (1979)
- Joni MITCHELL: "Blue" (1971)

... a banda dels que teniu ressenyats a la columna del costat en la nostra secció fixa (Wire, Young Marble Giants, Derribos Arias...)




- BEFORE-AFTER Bob DYLAN -

Un altre parell d'especials sobre tot allò que va influir a en Dylan abans de posar-se seriosament a escriure els seus primers temes. Escoltarem Sonny Terry and Brownie McGhee, Julia Lee, Lightnin'Hopkins, Muddy Waters, Karen Dalton, Richie Havens, Hank Williams, Cisco Houston, Big Bill Broonzy, Woody Guthrie, Thelonious Monk... tots ells citats pel propi Dylan com a fonts directes de la seva inspiració.
Però el joc no acaba aquí: i qui reconeix sense complexes la influència de Dylan en la seva música? La llista és llarga; nosaltres ho condensarem en un programa especial.

[A més, preparem també uns especials sobre els 25 anys de Punt 6 Camp (què sonava el 1981?), un monogràfic sobre els enregistrament d'en John Peel a la BBC, una entrevista en profunditat amb la millor banda de la nostra ciutat (és clar, els INQ) una visita musical al tandem Millenium-Sagittarius, moltes novetats, notícies, agendes de concerts, etc... Seguirem informant]

6 Comments:

Anonymous Anònim say...

Esperem amb impaciencia la nova temporada de Toc de Queda, i els millors vinils importats directament de la capital britànica.
Llarga vida a Dylan!


chau!

11:34 p. m.  
Anonymous Anònim say...

Dylan? Si en Dylan (amb tots els respectes) és el passat!!! llarga vida al present i a aquelles bandes que dia a dia llauren el futur del pop/rock nacional i internacional!!!
Per cert, per quan un especial celebrant el 25 anniversari de Touch & Go. Aquí van els meus 5 grans discos d'aquest segell:

1. Slint "Spiderland" (1991)
2. Big Black "Songs about fucking" (1987)
3. TV on the radio "Desperate Youth, Blood Thirsty babes" (2004)
4. Girls Against Boys "Venus Luxure Nº 1 Baby" (1993)
5. Don Caballero "For Respect" (1993)

I ja que d'aquí no res comença la tardor pq no fer una llisteta amb temes de tardor?

12:08 p. m.  
Blogger Pep Llunas say...

Això que dius del fill predilecte de Minnesota no ho acabo de veure del tot clar (un consell, tornat a capbussar a l'Autopista 61 o al Blonde on Blonde i ja me'n diràs alguna cosa!!!).
Sobre Touch and Go estic totalment d'acord amb el que posteges, afegint-hi Shellac, The Jesus Lizard, Therapy?, Calexico i CocoRosie (...i alguns altres més). Prenc nota. Mua mua mua.

8:11 p. m.  
Anonymous Anònim say...

Fa anys que està superada l'etapa Blonde on Blonde, John Wesley Harding (per a mí, el millor d'en bob), Highway 61, Another side of BD, basement tapes, etc.
Sobre T&G, clar podríem afegir molts artistes. Només et deia els meus 5 preferits. Per cert, Calexico enregistren per T&G? No és Quarterstick?
Pren nota, pren... bicos!

4:17 p. m.  
Anonymous Anònim say...

Touch and go, touch and go... Què seria de les vostres tristes vides sense el rockdelux! Viva los Burnin'

11:30 p. m.  
Anonymous Anònim say...

Nooo, no només el RDL... te'n deixes alguna altra: també llegim el GoMag, el Ruta66, el Mojo, l'Uncut, el MM i el NME, els Inrockuptibles... visitem les webs de Pitchfork, Metacritic i CokeMachineGlow i ens mirem els blogs d'altra gent a qui també agrada la música.
L'oferta és àmplia... i també inclou els Burning, of course!

10:49 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home