diumenge

2000-2009... una llista?


Darrerament alguns gurús musicals de dins i de fora de l'Estat s'han atrevit a fer propostes en forma de llista sobre quines han estat les exquisiteses musicals dels darrers deu anys. Al TdQ ens fem ressó del que diuen els oracles i ho aprofitem per recuperar músiques, bandes i intèrprets que, en el seu moment, ja van tenir minuts al nostre programa. Una capbussada nostàlgica a les aigües al passat? Ganes de treure la pols a discos de fa unes quanets anyades? Sigui com sigui aquí teniu alguns dels millors àlbums dels darrers deu ays.

2000-2009, deu anys (més) de música. El que fa deu o vint anys era un exercici meticulós de memòria musical i de descobertes sorprenents després de cerques de mesos, avui, sotmesos a la dictaura de la immediatesa i els avantatges de la xarxa digital ho cosultem des de casa en menys de mitja hora. Tres mitjans musicals ja disposaven dels seus directoris del millor del que portem de segle setmanes bans de menjar-nos el raïm. El setmanari Uncut, el portal Pitchfork i la revista RockdeLux s'atrevien a oferir al navegant propostes "del millor de la dècada" setmanes abans que aquesta defallís. Nosaltres hem optat per sobreposar les tres llistes i, aprofitant les seves intencions, revisitar alguns dels àlbums que a tots (a ells, a nosaltres i, esperem, també a vosaltres) ens han deixat unes bones sensacions al llarg dels darrers cent vint mesos.



Durant els propers programes repassarem alguns d'aquests àlbums i deixarem per al darrer espai allò que podríem considerar "els triomfadors" de la dècada (sempre segons els tres mitjans). Segur que hi falten coses, segur que no estem d'acord amb tot, però segur també que el tracklist dels propers programes podria perfectament ser una bso de la passada dècada.

2 Comments:

Anonymous Anònim say...

Bueno, no esta mal, aunque no veo a grupos que me gustan.

8:30 p. m.  
Blogger nandocaballero say...

Hello
Soc Nando Caballero, de La Produktiva Records, m'agradaria fer-te arribar les nostres novetats. Si us plau, envia'm una adreça postal al mail:
nandocaballero@gmail.com
Perdona les molesties
Una abraçada
Nando
www.laproduktiva.com

11:30 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home