dimarts

The Feelies (1).


Nou monogràfic dedicat en exclusiva a una banda... The Feelies, una de les propostes més nervioses, enèrgiques i vitalistes del pop-rock nordamericà de la dècada dels vuitanta. Que no t'ho creus? Escolta el "Crazy Rhythms" i després en parlem.

Teníem ganes (abans de les reedicions dels seus primers dos elapés, que consti) de dedicar una sèrie de programes -un parell otres- a la banda formada a mitjans dels setanta per Gleen MERCER i Bill MILLION. The Fellies, en actiu des del 1972 i amb el seu primer senzill editat el 1979, barregen els espasmes de Talking Heads amb el neguit dels Devo i ens recorden que entre l'ambient del Lower East Side de finals dels setanta i la praderia del nou rock americà (NRA) de mitjans dels vuitanta hi pot haver més d'una connexió.


Si ens haguéssim de quedar amb un sol elapé dels nordamericans, sense cap mena de dubte triaríem el «Crazy Rhythms» (Stiff Records, 1980) on Gleen MERCER (Guitarra i veu), Bill MILLION (guitarra i veu), Keith CLAYTON (baix) i Anton FIER (bateria) vomiten tot el millor de la energia rítmica del post-punk, la frescor adolescent de la new wave, els jocs de les elèctriques post-Television i moltíssimes coses més que descobriràs/recordaràs escoltant aquest racklist del tdq.


01. «Original love».
02. «Everybody's got something to hide (except me and my monkey» (cover The Beatles).
03. «Raised eyebrows».
04. «Crazy rhythms».
05. «The boy with perpetual nervousness».
06. «Fa Cè-la»
07. «Loveless love»

A banda, també començarem a tastar temes de l'àlbum «The Good Earth» (Coyote-Twin/Tone, 1986), produït per Peter BUCK (R.E.M.) i que suposava el seu retorn als estudis després de sis anys d'inactivitat enregistradora. La banda acomiada dos dels seus components (CLAYTON i FIER) i donava la benvinguda a Dave WECKERMAN (membre primerenc del grup), Brenda SAUTER i Stan DEMESKI (després bateria de LUNA).


08. «The high road».
09. «The last roundup».

[NOTA: Ambdós àlbums han estat reeditats fa pocs mesos amb material extra... superrecomanables].