diumenge

...from London (1.3)



Anem finalitzant les entrades estivals en clau fotogràfica. Aquestes dues instantànies immortalizen la façana de l'edifici i del terrat del número 3 de Savile Row, en altres paraules, els estudis de l'Apple de London on els Fab Four van celebrar el seu famós concert. Juraria que parlem de finals de gener de l'any 1969, en una humida i gèlida tarda d'hivern britànic.
Naturalment, la segona fotografia no és nostra -je, je, je- però ens serveix per certificar el simbolisme històric del lloc. Per aquells a qui no els vingui al cap, o per aquells altres que tinguin ganes de recordar, us penjo al final del post un valuós document sobre l'affaire Apple: la cara d'al·lucinació de les fans, els bobys sol·licitant l'aturada del concert, els veïns espectants per veure el que passava, les secretàries i els treballadors de l'Apple Co. gaudint del directe dels Beatles, els curiosos (barrejats amb George Martin i Derek Taylor) mirant-s'ho des del carrer, periodistes londinencs que cobrien la notícia, fotògrafs i indivudus de tot tipus intentant no predre's cap mena de detall. Com va dir en Paul uns anys més tard:
"Va ser força divertit. Al final però, el policia número 503 del Greater Westminster Council va pujar per la part del darrera del terrat i... crec que van desconnectar l'equip. Aquest va ser el final de la pel·lícula!!!".