diumenge

Touch and Go (4).

En aquesta quarta entrega dels especials de Touch and Go, ens fixem en un petit grupet de bandes i solistes que estan entre les nostres preferides del catàleg de la discogràfica... no són pas les més conegudes però -potser- són les que més ens han interessat .

El programa d'aquesta setmana és de justícia encetar-lo amb la banda que van deixar mig penjada en la darrera edició, THE JESUS LIZAD i el seu rock de deixalleria que vam poder escoltar durant bona part de la dècada passada:

01. THE JESUS LIZARD: "Countless backs of sad losers" (1994).

Concentrarem part dels nostres esforços en convidar els GVSB, és a dir, GIRLS AGAINST BOYS i la seva magnífica triada d'àlbums (d'un total de sis d'oficials) que van enregistrar per Touch and Go durant el període 1993-1996. Una banda amb dos baixos que, venint de Washington DC, no formaven part del catàleg de Dischord (curiós, oi?) tot i tenir clares vinculacions amb FUGAZI.

02. GIRLS AGAINST BOYS: "In like Flynn" (1993)
03. GIRLS AGAINST BOYS: "(I) don't got a place" (1995)
04. GIRLS AGAINST BOYS: "Super-fire" (1996)

Escoltarem també els paisatges heterodoxes dels ENON, una magnífica formació de Philadelphia que bascula al voltant de l'ex-BRAINIAC John SCHMERSAL. El 2002 van parir un àlbum genial, "High Society" (Tauch and Go) que malhauradament va passar bastant desapercebut. Per cert, aquest 2007 han editat "Grass geysers... carbon clouds" (Touch and Go) que promet ser una de les sorpreses de l'any.

05. ENON: "Window display" (2002)
06. ENON: "Natural disasters" (2002)
07. ENON: "High society" (2002)
08. ENON: "Daughter in the house of fools" (2003)

I parlant d'edicions d'enguany... atenció al darrer àlbum dels BLONDE REDHEAD: "24" (4AD, 2007) que no escoltarem en el nostre programa però que també figura entre el millor d'aquesta temporada. Nosaltres recularem fins el 1998 per digerir el que feien els germans Amadeo i Simone PACE quan formaven part de l'escuderia d'en Corey RUSK.

09. BLONDE REDHEAD: "10" (1998)

Ens retrovarem també amb la mítica banda SEAM (deliciosos des de bon començament) on hi mil·litaven Sooyoung PARK, Lexi MITCHELL i el SUPERCHUNK Mac McCAUGHAM. Una banda d'amics de Chapell Hill que ens han llegat quatre elapés (tres d'ells a Touch and Go) a quin més especial. Rock musculat de baixa fidelitat i atmosferes intenses com mai.

10. SEAM: "Atari" (1992)
11. SEAM: "Inching towords Juarez" (1998)

I finalment ens trobarem amb una de les songwriters més emocionants i sexys del moment, Nina NASTASIA que, amb tres àlbums ens ha robat el cor de la mateixa manera que ho fan Cat POWER o Neko CASE.

12. Nina NASTASIA: "Superstar" (2003)
13. Nina NASTASIA: "I say that I will go" (2003)

Deixem per més endavant -la darrera i cinquena entrega dels especials- a les bandes més reconegudes del segell, o sigui CALEXICO, !!!, COCOROSIE, YEAH YEAH YEAHS, TV ON THE RADIO.... I per cert, animeu-vos a postejar, que és gratis.