dimarts

Touch and Go (3).

Tercera entrega dels especials "tocdequedencs" que tenen com a protagonistes a altres bandes de l'escuderia Touch and Go. Terrorisme musical, disidència sònica i cultura underground durant seixanta minuts.

En el programa d'avui hi ha de tot -com a les cases bones- i intentarem repassar algunes "curiositats" aïllades dels vint-i-cinc anys de rodatge del segell de Corey RUSK. Així doncs:

a) Escoltarem el metall rovellat de BLIGHT, una banda de la prehistòria del segell on hi mil·litava el díscol Tesco VEE, tot un personatge que, entre altres coses, havia estat membre dels seminals THE MEATMEN i creador / director / editor / dibuixant del fanzine underground de Detroit Touch and Go (inspirador i, alhora, origen del segell).


01. BLIGHT: "Be Stupid" (1983)

b) Repassarem les aventures musicals dels germans KADANE (o sigui, en Matt i en Bubba) tant en la seva primera banda, BEDHEAD (un dels millors experiments del rock alternatiu nordamericà dels noranta en companyia de la bateria Trini MARTÍNEZ) com pel que fa a la seva darrera aventura, THE NEW YEAR, just abans de fer-se inseparables amics de personatges tan actius com Chris BROKAW (ex-CODEINE, ex-COME...).

02. BEDHEAD: "Liferaft" (1994)
03. THE NEW YEAR: "Disease" (2004)

c) Explicarem l'affaire que portà als BUTTHOLE SURFERS de San Antonio a querellar-se contra el segell americà abans de fitxar per una multinacional i convertir-se en un grup per al record quan havien estat una de les bandes més incendiàries del catàleg de Touch and Go. 100.000 $ va haver de pagar Corel RUSK per poder complir amb la sentència judicial.

04. BUTTHOLE SURFERS: "Lady Sniff" (1985)
05. BUTTHOLE SURFERS: "Cherub" (1985)

d) Descobrirem com un grup de sicilians poden aconseguir ser fitxats per un segell americà i treure'n alguna cosa més que una estada gratuïta als EUA. És el cas d'UZEDA, que a banda de portar l'autèntica recepta dels spaghetti a la natolipana fins a Detroit també hi han portat punk-core musculat i suós amb gotetes de riot grrrl . Què cal esperar dels parents llunyans d'en Tony Soprano si tenen cognoms com ara Cacciola, Nicosia o Tilotta.


06. UZEDA: "Big lies" (1998).
07. UZEDA: "What I meant when I called your name" (2006)

e) Escoltarem una de les bombes que més prestigi dona (i ha donat) al catàleg de Touch and Go, l'"Spiderland", l'àlbum que el 1991 van editar des de Louisville els SLINT, una formació d'on han sorgit cervellets musicals com els de David PAJO o Brian McMAHANP.

08. SLINT: "Nosferatu man" (1991)


f) ... i per acabar la tercera entrega THE JESUS LIZARDS, amb ex-membres de SCRATCH ACID a les seva formació i que, a principis dels noranta, es permetien el luxe de compartir singles amb els mateixos NIRVANA, per passar-se -el 1995- a una multinacional i parir un parell de discos que més que vinils són petits aborts sense massa trascendència... una llàstima!!!


09. THE JESUS LIZARDS: "Puss" (1993)


Bé, novament, tot material editat o reeditat per Touch and Go en els seus vint-i-cinc anyets de vida. Encara ens queda per una o dues sessions més, en aquest casos amb bandes bastant més recents -i reconegudes-.