dimarts

Canadian souvenirs (1)

Des de fa temps volíem dedicar una sèrie d'espais al rock canadenc (mireu l'historial del blog del mes d'octubre) així que, finalment, ens hi posem. Iniciem aquesta setmana una sèrie de programes especials que tenen com a nexe comú la policia muntada, el muskeg i en John Cabot. Toronto, Montreal i Vancouver en són els centres neuràlgics.

El primer artista, i l'encarregat d'encetar els monogràfics, serà en Jason COLLETT (alhora guitarra dels BROKEN SOCIAL SCENE), qui acaba de publicar «Idols of exile» (Arts & Crafts, 2006). Tot i ser aquest el seu segon disc, podríem dir que és el primer conceptualment parlant, ja que el seu treball anterior recopilava tota una col·lecció de cançons disperses i primerenques sense massa connexions entre elles. El que fa aquest xicot és pop-rock de gran octanatge emotiu, com ho demostren «Fire», «Feral republic», «Almost summer» o la genial «Hangover days».


Els segons que ens ocuparan part del nostre temps són els citats BROKEN SOCIAL SCENE, multibanda de Toronto (més de 10 membres!!!) que acaben d'editar un homònim doble àlbum de fàcil localització a casa nostra (ho distribueix Sinnamon Records), a l'igual que els seus elapés anteriors («Feel good lost» del 2001 i «You forgot it in people» del 2002, distribuïts aquí per Houston Party Records). Són la raó de ser d'Arts & Crafts (el segell que aglutina l'escena de Toronto), la banda a partir de la qual existeixen les demés o la gallina a partir de la qual va aparèixer el primer ou (o era al revés?). Amb temes com «7/4 (Shoreline)» en demostren els motius.

Seguint amb l'escuderia d'Arts & Crafts escoltarem cançons de la talla de «Your ex-lover is dead», «Ageless beauty» o «Calendari girl» de l'últim treball (el tercer) dels magnífics THE STARS, un quartet del qual -esperem- se'n sentirà a parlar. També són de Toronto i, curiosament, el seu darrer treball, «Set yourself on fire» (Arts & Crafts, 2005), te diferent portada ja sigui l'edició original americana (més light) o la reedició europea (molt més suggerent). Indie-rock amb totes les grans virtuts que es poden demanar al indie-rock.


I finalment, en aquesta primera entrega dels "Canadian souvenirs" escoltarem temes dels brillants THE ARCADE FIRE, la banda del Quebec que va aconseguir deixar-nos bocabadats l'any passat (amb el vist i plau d'en Sufjan STEVENS) i que va ser portada de gairebé totes les revistes musicals del planeta que mereixin aquest nom (no se si del Super Pop ho van arribar a ser o no). Repassarem les grans bombes rítmiques del "Funeral" i escoltarem "artilleria pesada" previously unreleased.


... i, properament, cap a Vancouver a la recerca de la saga THE NEW PORNOGRAPHERS, ZUMPANO, A.C. NEWMAN, DESTROYER...


2 Comments:

Blogger Jordi Ximeno say...

molt bo el disc d'en Jason Collett... per cert, en aquests especials tb podries incloure a la canadenca Tamara Williamson

1:16 a. m.  
Anonymous Anònim say...

a veure si movem el cul i actualitzem el blog d'una p#!&"@ vegada!!!! que està més mort que la carrera dels rolling stones. A més, és massa fàcil fer especials sobre Canadà, no? pq no afegeixes Bryan Adams, Rush, Cowboy Junkies o Neil Young per fer-ho més bonic! el veritable repte sería fer una sèrie de monogràfics sobre el pop/rock o l'indie facturat a Trinidad i Tobago o a Bhutan, no? massa fàcil, massa fàcil... tu si que estàs fet un bon indi!

1:18 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home